Φυτοθεραπεία Τα φυτά (βότανα) αποτελούν για αιώνες τη βασική πηγή φαρμάκων.

Η επιστήμη σήμερα χρησιμοποιεί τα φυτά (βότανα) για φαρμακευτική χρήση επιβεβαιώνοντας ότι τα φυτά έχουν δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Με τη φυτοθεραπεία μπορούν να λυθούν ήπια προβλήματα υγείας χωρίς αντενδείξεις και παρενέργειες. Τα φυτά (βότανα) που χρησιμοποιούνται στη φυτοθεραπεία έχουν υποστεί επιστημονικό έλεγχο και είναι απόλυτα ασφαλή να χρησιμοποιηθούν.

Στην εποχή μας, ο κόσμος στρέφεται και πάλι προς τη Φύση εφαρμόζοντας τους φυσικούς νόμους έτσι ώστε ο καθένας να πάρει την ευθύνη για την υγεία του στα χέρια του.
Η Φυτοθεραπεία είναι η επιστήμη στην οποία όλοι οι ειδικοί (ιατροί, θεραπευτές, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι κλπ) αξιοποιούν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων για να δώσουν λύσεις στα διάφορα προβλήματα υγείας που μας απασχολούν. Πολλές φορές η συνεχής χρήση φαρμάκων προκαλεί σοβαρές παρενέργειες. Τα βότανα για να είναι ασφαλή πρέπει να δίνονται από ειδικούς (ιατροί, θεραπευτές, φαρμακοποιοί κλπ) για να ελέγχεται σωστά τόσο ο τρόπος χρήσης τους όσο και η προέλευσή τους.

Τα βότανα μπορεί να είναι χρήσιμα αλλά ο λάθος τρόπος χρήσης τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Όλα τα βότανα δεν είναι και τόσο «αθώα», υπάρχουν φυτά που αν πάρουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να μας κάνουν κακό.

Επίσης και κάτι άλλο που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής είναι και από πού προμηθεύεται κανείς τα βότανα. Τα βότανα που πωλούνται στο φαρμακείο μας είναι απόλυτα ελεγμένα και ασφαλή. Στο φαρμακείο μας μπορεί κανείς να βρει ειδικούς που θα τον βοηθήσουν επιστημονικά και υπεύθυνα. Υπάρχουν βέβαια διάφορα καταστήματα που πουλάνε βότανα χωρίς να ξέρει κανείς τον τρόπο προέλευσής τους και τον τρόπο αποθήκευσής τους.
Πολύ περισσότερο να εμπιστεύεται κανείς τις υποδείξεις για τον τρόπο χρήσης.
Πηγή:iatronet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *